SHORT Kısa İmplantlarSHORT Implant Sistemleri anatomik yapılardan ve kemik ogmentasyonlarına gereksinimlerden kaçınmak için kullanılan implant çeşitleridir. İç yapılarına göre kısa implantlar (SHORT İmplant Sistemleri), 3 farklı platform altında guruplandırılmış (NP: Narrow Platform ,RP: Regular Platform, WP: Wide Platform) ve renklandirilmiştir. Atrofik dişsiz mandibula ön bölge, atrofik dişsiz posterior bölgelerde endike olan kısa implantlar alveolar kemik ogmentasyon gereksimini minumuma indirir, sinüns lifting gereksimini azaltır, N.alveolar İnf. sinir trajesinin değiştirilmesi ihtiyacı ortadan kalkar, ekonomiktir ve zaman tasarrufu sağlar.
SHORT & SHORTER IMPLANT
OCTA Platform UyumuOCTA Internal Conical Octagon Connection
NP: Narrow Platform Ø3.3 ve Ø3.7 Implant Serisi (Sarı)
RP: Regular Platform Ø4.1 ve Ø4.7 Implant Serisi (Mavi)
WP: Wide Platform Ø5.3 ve Ø6.0 Implant Serisi (Yeşil)
Yeni Trend Mükemmel TasarımSHORT Implant Sistemleri her noktası en ince ayrıntılarıyla düşünülerek tasarlanmış mükkemel bir tasarıma sahiptir. Konikal Kök Formu Yapısı Tapered Design, Mikro Yiv Micro Thread, Ters Payanda Kesit Dizayn Outside/Reverse Buttress Thread, Üç Ağızlı Çentik, Düz Sonlanan Apex… Konikal Morse Taper destekli kusursuz OCTA Internal Octagon Conical Connection bağlantısı…
Diş Anatomisini Taklit Eden Konikal TasarımMarjinal kısmı geniş ve kök kısmı daralan bir yapı ile çene kemiklerine ve anatomik oluşumlara zarar vermeden kolayca uygulanmasını sağlar. Tapered yapı kemiğin genişlemesine yardımcı olur ve yumuşak kemikte primer stabilite oranını maksimum seviyeye çıkartır.
Kortikal Stresleri Minimize Eden Micro-ThreadMarginal bölgedeki mikro yivler ile kortikal bölgede stresleri azaltarak boyun bölgesinde rezorbsiyona karşı direnç oluşturur. Optimal yük dağılımı sağlayan ve gerilim değerlerini azaltan implant boyun bölgesi küçük tek sarmal yiv tasarımı MicroThread, kemiği mekanik olarak mükemmel stimüle ederek boyun bölgesinde marjinal kortikal kemik üzerinde oluşacak pik gerilimleri minimize eder. Kortikal kemikte bakteriyal absorbsiyona engel olur ve estetik kullanımda implant-kemik ara yüzeyindeki kritik noktaların yük dağılımlarını eşitler.
Optimum Primer Stabilite Yiv KesitiTers Payanda Makro Yiv Dizaynı Outside Reverse Buttress Thread
Kendinden yiv açan Self Tapping yiv dizaynı ile daha çok tutunma yüzey alanı ve mükemmel primer stabilite sağlar. Reverse Buttress Marjinal yükleri yanlara paralel paylaştıran ters payanda tasarımı. Kuvvetleri dengeleyen ve yastıklayan düz sonlanan yiv kesiti. İmplant yiv formunun payanda alt yüzeyinde koronal yüzeyine göre daha fazla kemik oluşumu ve kompresif yük transferi üstünlüğü.
Düz Sonlanan Apex Dizaynıİmplanta gelen marjinal kuvvetlerin implant bitiminde dengeli yük dağılımını ve apeks bölgesinee gelen kuvvetlere karşı güçlü bir yastıklama görevi oluşturur. Özellikle sinüs lift operasyonlarında konikal, düz sonlanan yapısıyla emniyetli ve stabil olmasını sağlar.
Yenilikçi OCTA Internal Octagon Conical Connection BağlantıOctagonal yapısı implant yükleme esnasında kuvvetlerin oluşturduğu momentler 8 noktaya dağıtılır. Kompakt kemik vakalarda yükleme esnasında oluşan streslerde implant ve tornavidaların bozulmasını engeller. OCTA Internal Octagon Conical Connection dizayn daha geniş implant iç hacmi imkanı sunar ve küçük çaplarda kullanılacak üst yapılar için dayanıklı tasarım imkanı sağlar. Marjinal yüklere karşı implant-abutment bağlantı gücünü maksimuma çıkartır, mükemmel bir tork ilişkisi oluşturur. Protez pozisyonlamasında eksta yön değişikliğine izin verir, estetik uygulamalarda fazladan pozisyon alternatifi sunar.
Morse Taper Konikal BağlantıMorse Taper implant-abutment konikal bağlantısı sistemi aşırı yüklenme streslerinden oluşan nokta kuvvetleri konik yüzeylere dağıtır. Kuvvet dağılımını dengeleyen konik bağlantı ile eğilme ve bükülme momentlerine karşı direnci arttırır ve kemik rezorbsiyon riskini azaltır. Mükemmel bir mekanik bağlantı sergileyen tasarım implant-abutment ilişkisini merkezler ve bağlantı vidasına gelecek yükleri minimize eder.
Maksimum Preparasyon İmkanıİmplant yüzeyi ile sınırlananan bağlantı vidası tasarımı ile üst yapı restorasyonlarında laboratuvar ve klinisyene maksimum preparasyon imkanı sağlar. İmplant içine gömülmemesi şeklindeki tasarım sayesinde bağlantı vidasına gelen kuvvetlerden gelen kırılma mometine direncin en üst seviyede olması sağlanmıştır.
Micro Sızıntıya Geçiş Vermeyen ÖrtüşmeMorse Taper konikal bağlantı sistemi implant-abutment arasında mekanik soğuk friksiyon Cold Weld Connection etkisiyle kusursuz bir birleşme sağlanır. Güçlü bir obturasyon efekti sergileyen bağlantı mikro organizma sızıntılarını ve oluşabilecek enfeksiyonları da engeller.
Platform SwitchingPlatform Switching İmplant-abutment bağlantısını implantın omuz bölgesinden uzaklaştırarak peri implanter kemikte rezorbsiyonu önler. Medializasyon yoluyla, implantın boyun çapından daha dar çapta protetik bileşen sunar.